OVER KADES-KADEN

Kades-Kaden is het ontwerpbureau van grafisch ontwerper Bas Mantel en beeldend kunstenaar Martijn Couwenhoven. Onze passie voor (oude) lettertypes, knip- en plakwerk en grafische technieken als bijvoorbeeld zeefdruk gebruiken we om originele beelden en creatieve oplossingen te ontwerpen.

Visuele en tekstuele communicatie

Ieder ontwerp vraagt zijn eigen oplossing. Of dat nu met heldere typografie en een ambachtelijke uitstraling is, of met oude technieken gecombineerd met die van nu – vanuit onze studio aan de kade van de Zaan maken wij uw verhaal beeldend. Én communicatief. Want Kades-Kaden is ook thuis in het schrijven of redigeren van uw teksten. Van glossy magazine tot website, van advertentietekst tot brochure.

Samen komen we tot de kern van uw product of organisatie, om zo een ontwerp te maken dat de doelgroep feilloos weet te bereiken én in beweging brengt: interactie, begrip, nieuwsgierigheid, interesse, communicatie. Vanuit onze studio aan de kade van de Zaan maken we uw plannen en ambities graag concreet. U bent van harte welkom!
Onze contactgegevens vindt u hier.

Expertise tekst en beeld

Grafisch ontwerp
Merkidentiteit / huisstijl / logo’s / typografie / illustraties / advertenties / affiches / posters / boekomslagen / (kunst)catalogi

Webdesign
Concept / vormgeving / realisatie / content tekst & beeld

Film
Animatie / stop-motion / documentaire

Muurschilderingen
Logo’s / illustraties / typografie

Enkele opdrachtgevers

Zeppers Film & TV / Muziek Centrum Nederland / Filmfreak distributie / Uitgeverij Oevers / Aagoo Records / Boekhandel De Slegte / Boekhandel Polare

Uit liefde voor kunst en muziek geeft Kades-Kaden in samenwerking met Uitgeverij Oevers en platenlabel Rev.Laboratories zelf ook (kunst)boeken en muziek uit.

stippellijn-klein

Bas Mantel – Creative director / grafisch ontwerper

Bas (1973) werkt sinds zijn afstuderen aan de HKU in 1998 als grafisch ontwerper voor (muziek)tijdschriften, platenlabels en culturele instellingen. Hij werkt in diverse media, van print tot animatie (stop-motion) film. Zijn werk wordt gekenmerkt door de combinatie van ‘old-school’ vaardigheden gecombineerd met hedendaagse technologische technieken. Bas heeft een voorliefde voor het gebruik van found footage beeldmateriaal en typografie.

Martijn Couwenhoven – Creative director / kunstenaar / tekstschrijver

Martijn (1972) studeerde af aan het Grafisch Lyceum in Amsterdam en de kunstacademie in Kampen. Sinds 1997 werkt hij als beeldend kunstenaar en schrijver. Daarnaast werkte hij als webredacteur voor verschillende sites en schreef hij artikelen over kunst en cultuur voor diverse tijdschriften. In 2014 schreef hij het kinderboek De schatkaart van Monet, dat genomineerd was voor de Hotze de Roosprijs 2015.